Články o kakau

Domorodci z Mezoameriky používali kakao jako posvátný nápoj při obřadních shromážděních k léčení, spojení a inspiraci. V současné době se kakaové obřady stávají módou jako prostory, kde se lidé mohou novými způsoby spojit s ostatními a znovu se sami se sebou.

Kakaové boby jsou hlavní složkou při výrobě čokolády. Jeho konzumace díky obsahu živin a antioxidantů přispívá k podpoře pohody. Poznejte jeho vlastnosti

Duch Kakaa je jedním z nejmocnějších božstev v mayské kosmologii, nazývali ho "Ku-Ku", což znamená Posvátný nad posvátným. Kakao se touto kulturou pěstovalo 2500 let.

Kakao je plod, který pochází z malého stromu, který roste pouze v tropickém prostředí. Jako každá jiná rostlina má mnoho odrůd, které ovlivňují její vlastnosti, jako je například vůně nebo chuť. Z plodu se získává také kakaová pasta a máslo.

Fermentace a sušení: Správná fermentace a sušení kakaa jsou zásadní pro dobrou výslednou kvalitu.

Původ kakaa

18.09.2022

Pěstování kakaa pochází z Ameriky, ale konkrétní místo ani jeho rozšíření nelze přesně určit. I dnes je předmětem diskuse. Někteří autoři uvádějí, že pěstování kakaa začalo v Mexiku a Latinské Americe. Avšak zároveň poukazují na to, že Španělé, když dorazili na kontinent, tak ještě kultivování kakaa neviděli, pouze zjistili, že přirozeně roste v...