Články

Osobní zkušenosti s peruánskými produkty, přírodou a tradicemi

Maca bílá

21.06.2024

Maca bílá, známá také jako Lepidium meyenii, je rostlina pocházející z Peru, kde roste ve vysokých nadmořských výškách And. Maca bílá je jednou z několika odrůd maca, které se liší barvou kořene, a patří mezi nejběžnější typy.

Olej z Aguaje

10.01.2024

Dužina plodů aguaje má ve svém složení přibližně 18 % oleje, který obsahuje esenciální mastné kyseliny. Tyto mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny jsou prospěšné pro zdraví a mohou předcházet různým onemocněním. Stejně tak je potenciálním zdrojem vitamínů jako je beta-karoten (vitamín A), tokoferoly (vitamín E) a kyseliny askorbové...

Chuchuhuasi

26.06.2023

Chuchuhuasi s vědeckým názvem Maytenus macrocarpa je velký strom z čeledi Celastraceas. Rostlina pocházející ze západní oblasti peruánského amazonského deštného pralesa. Je také známá jako Chocha huasca (shipibo-conibo).

Camu camu

11.04.2023

Šampionem vitamínu C je ovoce Camu Camu! Toto super ovoce zůstává ve svém oboru neporaženo. S 50krát více vitaminu C než pomeranč a 37krát více než kiwi, Camu Camu poráží i acerolu.

Aguaje pochází z amazonského deštného pralesa, kde bylo pěstováno a konzumováno již dlouho před příchodem prvních Evropanů do Nového světa, aguaje, také známé jako "buriti" má velmi nutričně zajímavé složení a léčiv účinky, zejména pomáhá s ženskými zdravotní problémy souvisejícími s hormonální nerovnováhou.

Nedaleko Pucallpy žije komunita indiánů Shipibo. Ženy tohoto kmene již po staletí ručně vyrábí nejen krásné energetické ceremoniální dečky, o kterých se můžete dočíst ZDE, ale také šperky.

Nedaleko Pucallpy se nechází krásná laguna Cashibococha, na jejímž břehu je roste spousta zajímavých stromů a rostlin, jako v botanické zahradě a nyní už také originální maloka, která láká k odpočinku či ceremoniím.

Designy a umění Shipibo, známé jako Kené, vyjadřují energetickou matrici protkanou celým stvořením. Inspirováno přírodou a pozorováním prostředí má nejen kořeny v šamanistických vizích, ale co je důležitější, v hlubokém spojení s ekosystémem, ve kterém jsou kmeny Shipibo-Conibo usazeny. Kené jako takový není jen umělecký styl, ale je přítomen...

Palo Santo

13.11.2022

Po tisíce let se dřevo, pryskyřice a olej používají k léčebným účelům. Používá se hlavně k léčbě bolesti a stresu. Také se říká, že čistí negativní energii. Palo santo je spojeno s několika léčivými a terapeutickými výhodami. Údajně umí následující.